Sea area Hebrides: gale force 8 continuing.
Zo begon het weerbericht vanmorgen, na een nacht met weinig slaap. In de loop van de nacht was de wind immers flink aangewakkerd en waren er korte, nijdige golfjes ontstaan. Gevolg: ik ben een paar keer opgestaan om te kijken of de boot nog goed lag, en of de touwen op de meerboei nog ok waren. Het oorspronkelijke pick-up touw van de boei had het al begeven. Gelukkig had ik gezien dat dat touw al wat uitgerafeld was en had ik meteen een eigen touw op de boei gezet. In de loop van de nacht heb ik dat dan maar verdubbeld.
Gelukkig hebben we gisteren uitgebreid inkopen gedaan en ook nog een mooie wandeling gemaakt, want vandaag zullen we gewoon aan boord moeten blijven. Als we met deze golven met het bijbootje aan wal willen gaan, zijn we doorweekt. Gisteren hadden we bovendien een prachtig zicht op de Cuillin, vandaaghebben we die nog niet gezien.
Hopelijk zwakt de wind vannacht wat af, en kunnen we morgen doorvaren naar een volgende haven of ankerplaats. Voor de komende week leven we alvast helemaal op hoop: vanaf zondag moet het hogedrukgebied ook bij ons zjn invloed laten gelden en zou de wind serieus moeten afzwakken. Als daar dan nog wat zon bij mag, zal de wereld er weer helemaal anders uitzien. Inch Allah.
Het feit dat koning Albert aftreedt, is zelfs tot hier doorgedrongen, dus het moet echt wel wereldnieuws zijn. BBC besteedde er welgeteld twee zinnen aan in het bulletin dat ik gehoord heb: Albert treedt af, Filip volgt hem op. Het zullen hoogdagen zijn op de redactie, nu voel ik toch een steekje spijt dat ik die misloop.