We liggen in Portree, na een winderige en regenachtige tocht.
We hadden de nacht doorgebracht in Kyleakin, voor mij de tweede keer, voor Tru is natuurlijk alles nieuw. Van Mallaig naar Kyleakin was rustig zeilen, voor de wind, met af en toe een paar druppels, maar het grootste deel n de zon, en met een behoorlijk zicht op de bergen om ons heen, zowel op het vasteland als op het eiland Skye. Voor Tru een mooie inwijding in het Schotse landschap. In Kyleakin hebben we langszij een Noord-Ierse boot afgemeerd, die ik daar vorige woensdag ookal ontmoet had. Zij waren nog niet van de steiger weggeweest, omdat het weer te miserabel was.
Vandaag was er behoorlijk veel wind aangekondigd, maar we zouden die ruim, dus achter ons hebben en dan was dat wel te doen. Een prachtige zigzagroute tussen een aantal eilanden dor,langs de kust van Skye, met aan alle kanten bergen en ruwe rotsen; Hier en daar een huis, wat bij ons voortdurend de vraag deed opkomen waar die mensen daar wel van moeten leven. Het zijn duidelijk niet allemaal vakantiewoningen.
Tussen twee eilandjes in wakkerde de wind aan tot stoten van 35 tot 40 knopen, wat echt wel veel is, maar daarna werd het weer minder.
De aanloop naar Portree is adembenemend mooi: hoge klippen en ruwe bergen, en de baai van Portree wordt pas op het laatste nippertje zichtbaar, schitterend! We liggen hier nu aan een meerboei, vlak voor het hotel waar we 15 jaar geleden ook al geslapen hebben, met prachtig zicht rondom. Morgen gaan we aan land, het stadjeweer verkennen, inkopen doen en hopelijk een stevige wandeling.