IMG_1665

‘It will be a bit bouncy’, waarschuwde de havenmeester gisteren, ‘it might even become untenable’.
Het weerbericht waarschuwde voor ‘6 to gale 8’ uit het noorden, en dan biedt Mallaig niet veel bescherming. Maar het alternatief was niet echt aantrekkelijk: een baai die wel meer beschutting biedt tegen de golven, maar waar het ver van zeker is dat er nog een meerboei vrij is, en dan maar ankeren, maar de pilot waarschuwt voor zeer zware windstoten over de heuvels als de wind uit het noorden waait. En dat nu ik op mijn eentje ben?

Dan maar blijven liggen aan de steiger en de landvasten verdubbelen. En het is bouncy geworden, ik heb niet zo veel geslapen. Vooral dan omdat de buurman zijn boot aan de mijne vastgemaakt had om niet tegen de steiger te liggen duwen, waardoor er extra veel kracht op mijn lijnen stond. Ik ben hem vanmorgen toch gaan vragen om zijn lijn los te maken, zodat Ossian minder hard aan zijn landvasten zou rukken.

IMG_1661

IMG_1659

Intussen is het weer avond en begint de wind wat af te nemen, dus de golven zullen ook wel wat verminderen. Het ziet er naar uit dat we dit ook weer zonder kleerscheuren doorkomen. De komende dagen zou het weer wat moeten verbeteren voor de volgende depressie ons weer bereikt.

IMG_1668