Voorlopige halte in Howth, een van de jachthavens bij Dublin Bay. Een zeer levendige club, ┬ámet een rijke wedstrijdtraditie en een merkwaardige fauna. Eerst een zeehond gezien in de vissershaven, die zich blijkbaar niets aantrok van de diesel op het water, en daarna verrast door een reiger op de steiger. Het beest was daar duidelijk thuis en liet ons tot op twee meter naderen. Dan stapte hij van de steiger als een volleerd koorddanser op een landvast van een boot, waardoor hij op enkele centimeter boven het water balanceerde. Terwijl hij ons in de gaten hield, had hij ook nog oog voor zijn echte missie en pikte hij plotseling een visje op uit het water onder hem. Vreemde vogel…

 

De reiger in Howth
De reiger in Howth
Een reiger op een landvast...
Een reiger op een landvast…

De zeiltocht hierheen was kort maar leuk, met onderweg nog wat entertainment van enkele oude zeilschepen in de baai van Dublin, een driemaster, een tweemast gaffelschoener en nog een kleiner gaffelgetuigd bootje.

Morgen toerisme in Dublin’s fair city, where girls are so pretty… Jan heeft zich zelfs voorgenomen een Guinness te drinken. De mijne vanavond in de jachtclub was alvast overheerlijk!