We zijn in Newlyn, een zeer actieve vissershaven waar enkele jachten getolereerd worden, maar ook niet meer dan dat. Er is een steiger met een tiental plaatsen, elektriciteit als je geluk hebt en een douche in de vismijn en ze is precies wat je je kunt voorstellen bij een douche in de vismijn: er is warm water en verder niet veel. Newlyn zegt van zichzelf dat het de belangrijkste vismijn van Engeland is, het is hier ook een komen en gaan van boten.

RB 361

RB 360

RB 349

RB 345

Eigenlijk wilden we naar de Scilly Isles, de wind zat er ook goed voor, maar voor de twee volgende dagen geeft het weerbericht windkracht 7 en volgens alle boeken moet je dan niet voor anker liggen bij de Scilly eilanden. Ik herinner me nog zeer goed een oncomfortabele nacht voor anker daar, toen zowat alle boten rond ons van hun anker geslagen zijn. Daar had ik geen zin in, dus overstag en naar Newlyn. we zien wel of we nog een poging doen als de wind wat gaat liggen.

RB 326

RB 330

RB 334

RB 338

RB 341

Wel een zeer fijne zeildag gehad, rond Lizard Point, met flink wat zon. De zon begint zelfs wat warmte te geven, maar verder blijft het toch behoorlijk koud. Gisteravond was het in de kajuit 15,4 graden, zomers is dat toch nog niet; maar dat komt nog wel, hoop ik.