Even flink afgewogen wat we zouden doen: de voorspelling was 5 tot 6 Beaufort, later aanwakkerend naar 8 tot 9. De wind zou op de middag wel naar het zuiden draaien, en als dat klopte, zou Poole bezeild zijn. Het plan was dus dat we zouden gaan tegen het moment dat de wind naar het zuiden ging en in Poole binnen zouden zijn voor de storm.

En zo is geschied: we hebben eigenlijk heerlijk gezeild, voor het eerst sinds negen dagen niet moeten opkruisen. Om de heksenketel bij de Needles in deze omstandigheden te vermijden, hebben we bij Hurst Castle het North Channel genomen, ten noorden van de gevaarlijke Shingles grindbank, een geul op een goeie honderd meter van het strand. Spannend, maar wel een stuk rustiger dan via de Needles.

Verder was het lekker zeilen, al regende het de hele tijd pijpenstelen. Enig minpunt, mijn zeiljas lekt aan beide mouwen, dat gaat geld kosten, vrees ik.

RB 147

 

RB 149

 

Intussen liggen we in Poole in de haven en is het hier flink aan het spoken. In de buien wordt de boot goed schuin geblazen. Ik heb net nog een extra landvast gelegd, want we krijgen de volle kracht van de wind pal dwars op de boot. en zo zal het nog de hele nacht doorgaan, zegt het weerbericht. De barometer blijft maar zakken, de afgelopen vier uur al 8 hectopascal.

Overigens vanmorgen nog bezoek aan boord gehad: een Brit die dezelfde boot heeft en met wie ik contact had via internet. ¬†Hij had ook nog deze boot willen kopen, maar uiteindelijk een oudere gevonden in Ierland. Hij vond hem prachtig: “I knew I should not have come, because I was going to be envious.”

Altijd leuk om te horen…