Gisteren bemanningswissel: Jan is van boord gegaan na een zeer aangename week en verruilt de zee en vooruit komen zonder inspanning voor de bergen en zelf zijn fiets vooruit trappen (weliswaar hoofdzakelijk bergaf, we moeten nu ook weer niet overdrijven). Bart is aan boord gekomen, we hadden elkaar al te lang niet gezien, dus er viel veel in te halen.

Vanmorgen was de wind eindelijk wat afgezwakt en konden we dus weer gaan varen. Het bleef wel pal op kop, dus was het opkruisen, de hele Solent over naar Lymington. Gelukkig is dat beschut water, dus bleven de golven nog beperkt. Na een uurtje wakkerde de wind stilaan weer aan en al gauw hadden we weer dertig knopen over dek en stelden we vast dat er niet veel boten meer onze richting uit gingen.

Alles bij elkaar was het een fijne zeildag en voor Bart een goede kennismaking met de boot. Hij bleek het sturen al snel weer in de vingers te hebben en te genieten van de snelheid van de boot.

In Lymington binnen achter de ferry aan, door de nauwe en bochtige geul, waar dan ook nog eens twee ferries elkaar moeten kruisen. En toen kon het weer beginnen te regenen… Lymington is pittoresk, maar op zondag in de late namiddag in de regen is er bijzonder weinig te beleven.