We zijn uit Brighton vertrokken met de wind op kop en  een niet echt veelbelovend weerbericht: zuidwest tot west 4 a 5, mogelijk 6 en flink wat regen.

Beginnen opkruisen in de hoop dat de zee niet te ruw zou worden, zodat we niet de lange omweg rond Selsey Bill zouden moeten nemen, maar nog de shortcut door het Looe Channel over de ondiepte zouden kunnen gebruiken. Na een paar slagen met een rif in de zeilen bleek het eigenlijk best te doen, de boot liep goed, 7 tot 7,5 knopen hoog aan de wind.

Bovendien bleek dat de wind heel lichtjes draaide toen we aan het Looe Channel kwamen, zodat we hoog aan de wind net de boeien aan het einde konden halen. Daarna konden we een klein beetje afvallen om de Solent aan te lopen, en met net iets minder golven in de beschutting van het eiland Wight, liep de boot als op rails en piekten we zelfs op Negen (9) knopen!

Kortom, heerlijk zeilen! En dat nog afgerond met een lekkere courgette met zalmschotel aan boord, een dagje om te onthouden.  En o ja, het heeft nog flink geregend, maar dat telde eigenlijk niet echt mee.

Morgen voorspellen ze zeven tot acht, mogelijk negen beaufort, dus zal het hoogstwaarschijnlijk een bezoekje aan de Victory van admiraal Nelson worden. Maar ook dat hoort erbij.