De mist was tenminste zo goed als weg, dus we mogen niet klagen. Dat er geen wind was, ach die zou wel opsteken, beloofde het weerbericht, en dan nog uit de goeie richting. Dus wij de steven richting Brighton gewend en de automatische piloot opgezet.

Even leek het dat er wind zou opkomen, en konden we zelfs de genua bijzetten, met de motor weliswaar, maar langer dan een uur duurde dat niet, de wind zakte weer in en draaide tegen ons, gelukkig zeer zwak.

Bij Dungeness kregen we afleiding in de vorm van bruinvissen, in totaal twee exemplaren die zich absoluut niets van ons aantrokken. Verder beperkte de fauna zich tot wat koppeltjes zeekoeten.

Prachtig zicht gehad op Beachy Head en zijn krijtrotsen en de Seven Sisters ernaast.RB 048

RB 042 RB 051 RB 052Iets na laag water aangekomen in Brighton en met weinig water onder de kiel toch binnen gekomen. Gelukkig stond er geen deining.